НАСТАНИ

0

Современ дијагностички пристап и практични предизвици во третманот на ДВТ

25.04-2018, 15:00 часот Aмфитеатар при ГОБ 8-ми Септември   Предавачи:   Проф. д-р Маријан Бошевски Клиника за кардиологија, кардиолог Проф. д-р Ирина Пановска-Ставридис Клиника за хематологија, хематолог Д-р Васко Хаџиев ПЗУ Д-р Владо Хаџиев-Битола,...

0

“Третман на дислипидемии со Ферментиран Црвен Ориз (Monascus purpureus) кај пациенти со релативен, низок и среден КВ ризик “ – наши искуства

Здружението на Интернисти на РМ во соработка со PharmaS  на ден 30. 03. 2018 година (петок) со почеток во 14.45 ч. во Хотел Буши Ресорт-Скопје, има особена чест и задоволство да Ве покани на...

0

Прва Гастроентерохепатолошка средба со меѓународно учество, Охрид 20-21.10.2017, Х.Гранит

Петок  20.10.2017 08.15 – 08.55  Регистрација 08.55 – 09.00 Отварање на настанот – Д-р Александар Манолев, претседател на Здружение на Интернисти на Р.М. Сесија I   Модератори: Проф. д-р Силвија Фаргион; Проф. д-р Ивица...

0

Извештај од учество на 3-тиот ЕФИМ ден

Во  рамките на 3-тиот ЕФИМ ден ( 3rd EFIM day) кој традиционално се одржува во Брисел, во просториите на Претседателството на ЕФИМ,  присуствуваше и тричлена делегација на Здружението на интернисти на РМ во  состав:  Александар Манолев-претседател, Биљана Ивановска...

0

Втора ултрасонографска нефролошка школа со меѓународно учество

  “НЕФРО-УРОЛОШКИ КРСТОСНИЦИ ВО ПАТОЛОГИЈА НА УРИНАРЕН ТРАКТ“ 10-11 март 2017 година Скопски Саем и Нет електроникс предавална – Скопје   Официјална програма: Петок 10 Март 2017 15.30 – 16.00   Регистрација на учесниците Сесија I...

0

Навремен третман на атрериска хипертензија и дислипидемии за успешна ендотелна протекција

ЗДРУЖЕНИЕ НА ИНТЕРНИСТИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА организира работилница на тема: НАВРЕМЕН ТРЕТМАН НА АРТЕРИСКА ХИПЕРТЕНЗИЈА И ДИСЛИПИДЕМИИ ЗА УСПЕШНА ЕНДОТЕЛНА ПРОТЕКЦИЈА Штип и Битола (oктомври-ноември) Предавач: Доц. д-р Магдалена Отљанска Универзитетска Клиника за Кардиологија,...