Стручни настани

0

Новини во третман и дијагноза на срцева слабост

ПОКАНА   Почитувани колеги, Здружението на Интернисти во соработка со Македонското здружение по кардиологија, поддржано од Лек ДООЕЛ Скопје, по повод Европскиот ден на срцева слабост, на ден 01.06.2018 год., организира стручен состанок на...

0

Современ дијагностички пристап и практични предизвици во третманот на ДВТ

25.04-2018, 15:00 часот Aмфитеатар при ГОБ 8-ми Септември   Предавачи:   Проф. д-р Маријан Бошевски Клиника за кардиологија, кардиолог Проф. д-р Ирина Пановска-Ставридис Клиника за хематологија, хематолог Д-р Васко Хаџиев ПЗУ Д-р Владо Хаџиев-Битола,...

0

“Третман на дислипидемии со Ферментиран Црвен Ориз (Monascus purpureus) кај пациенти со релативен, низок и среден КВ ризик “ – наши искуства

Здружението на Интернисти на РМ во соработка со PharmaS  на ден 30. 03. 2018 година (петок) со почеток во 14.45 ч. во Хотел Буши Ресорт-Скопје, има особена чест и задоволство да Ве покани на...

0

Прва Гастроентерохепатолошка средба со меѓународно учество, Охрид 20-21.10.2017, Х.Гранит

Петок  20.10.2017 08.15 – 08.55  Регистрација 08.55 – 09.00 Отварање на настанот – Д-р Александар Манолев, претседател на Здружение на Интернисти на Р.М. Сесија I   Модератори: Проф. д-р Силвија Фаргион; Проф. д-р Ивица...

0

Извештај од учество на 3-тиот ЕФИМ ден

Во  рамките на 3-тиот ЕФИМ ден ( 3rd EFIM day) кој традиционално се одржува во Брисел, во просториите на Претседателството на ЕФИМ,  присуствуваше и тричлена делегација на Здружението на интернисти на РМ во  состав:  Александар Манолев-претседател, Биљана Ивановска...

0

Втора ултрасонографска нефролошка школа со меѓународно учество

  “НЕФРО-УРОЛОШКИ КРСТОСНИЦИ ВО ПАТОЛОГИЈА НА УРИНАРЕН ТРАКТ“ 10-11 март 2017 година Скопски Саем и Нет електроникс предавална – Скопје   Официјална програма: Петок 10 Март 2017 15.30 – 16.00   Регистрација на учесниците Сесија I...