СОВРЕМЕН ДИЈАГНОСТИЧКО-ТЕРАПЕВТСКИ ПРИСТАП КОН НАЈЧЕСТИТЕ ПУЛМОЛОШКО-АЛЕРГОЛОШКИ ЗАБОЛУВАЊА

Здружението на Интернисти на РМ со големо задоволство и чест Ве поканува на

“СОВРЕМЕН ДИЈАГНОСТИЧКО-ТЕРАПЕВТСКИ ПРИСТАП КОН НАЈЧЕСТИТЕ ПУЛМОЛОШКО-АЛЕРГОЛОШКИ ЗАБОЛУВАЊА“

Работилница – 27.02.2016, Скопски Саем, Скопје

П Р О Г Р А М А

10.00 – 11.00  Регистрација

11.00 – 11.30  Астма фенотипови – Проф.Др.Дејан Докиќ, Универзитетска Клиника за Пулмологија и алергологија, Скопје  

11.30 – 12.00  Хронична обструктивна белодробна болест – болест на сегашноста и иднината – Доц.Др.Билјана Илиевска Попоска, Институт за белодробни заболувања и туберкулоза, Скопје  

12.00 – 12.30  Атипични пневмонии – Проф.Др.Бисерка Ќаева, Универзитетска Клиника за Пулмологија и алергологија, Скопје  

12.30 – 12.45  Кафе Пауза

12.45 – 13.30  Современи технолошки модалитети и достигнувања во спирометриската дијагностика и нивна правилна клиничка апликабилност – Милан Кркиќ, ШИЛЕР, Белград

13.30 – 15. 00  Спирометрија  “ Значењето на еден здив “ – Асс.Др.Сузана Арбутина, Универзитетска Клиника за Пулмологија и алергологија, Скопје – теоретски дел

–  Практична сесија, “hand on”  спирометрија;

    Модератор – д-р. Сузана Арбутина и Милан Кркиќ

15.00 Заклучок и коктел 

  

Пријавување за настанот

Задолжително пријавување на сите колеги ( и членови и надворешни) на меил internistimk@gmail.com

Членовите на Здружението на Интернисти, со платена членарина до 10.02.2016 год., ќе бидат ослободени од котизација за настанот, со напомена дека треба своето присуство да го пријават на меил најдоцна до 15.02.2016!

Котизацијата за надворешни ќе биде: 

 – 700 ден во раниот рок за пријавување од 01.02.16 – 15.02.16, 

 – 1200 ден во вториот рок за пријавување од 15.02.16 – 22.02.16, а 

 – 1500 ден во периодот од 22.02.16 – 27.02.16

 Истата треба да се уплати на следната жиро сметка:

ЗДРУЖЕНИЕ НА ИНТЕРНИСТИ НА МАКЕДОНИЈА;

Даночен број: 4038011505335;

Жиро – Сметка: 300-000-003-352-744;

Депонент Банка: Комерцијална Банка А.Д Скопје

ЦЕЛ НА ДОЗНАКА: котизација за Пулмолошка Работилница

Организационен одбор:

  • Др.Ана Палева Стојановска ( претседател ) 
  • Др.Александра Јоргановиќ Стојковска
  • Др.Биљана Петреска Зовиќ
  • Др.Билјана Георгиевска
  • Др.Борислав Манев
  • Др.Митра Богеска Блажевска
  • Др.Андријана Гацовски
  • Др.Биљана Филиповска Шимиќ
  • Др.Билјана Стефановска

 

Поврзани написи...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *