Современ дијагностички пристап и практични предизвици во третманот на ДВТ

25.04-2018, 15:00 часот
Aмфитеатар при ГОБ 8-ми Септември

 

Предавачи:

 

Проф. д-р Маријан Бошевски
Клиника за кардиологија, кардиолог
Проф. д-р Ирина Пановска-Ставридис
Клиника за хематологија, хематолог
Д-р Васко Хаџиев
ПЗУ Д-р Владо Хаџиев-Битола, интернист
Д-р Даниела Бонева-Трендафилова
ПЗУ Калина-Струмица, интернист
Д-р Александар Манолев
ПЗУ Манолеви-Скопје, интернист

 

ПРОГРАМА

 

14.30-15.00
Регистрација и пријава на учесниците

15.00-15.10
Отварање на настанот—Д-р Александар Манолев, претседател на Здружение на интернисти на РМ

15.10-15.40
Длабока венска тромбоза- како се дијагностицира и лекува—Проф. д-р Маријан Бошевски, кардиолог -Клиника за кардиологија, Скопје

15.40-16.10 
Предвидување на ризикот од рекурентен венски тромбемболизам—Проф. д-р Ирина Пановска-Ставридис, хематолог-Клиника за хематологија, Скопје

16.10-16.30
Улогата на Дуплекс сонографијата во дијагностичкo- терапевтски пристап кај длабока венска тромоза и посттромботски синдром—Д-р Васко Хаџиев, интернист, ПЗУ Д-р Владо Хаџиев – Битола

16.30-16.50
Улога на дуплекс сонографијана во оптимизација на третман на длабока венска тромбоза—Д-р Даниела Бонева-Трендафилова, интернист, ПЗУ Калина-Струмица

16.50-17.10
Антикоагулантен третман на суперфицијална венска тромбоза—Д-р Александар Манолев, интернист, ПЗУ Манолеви-Скопје

17.10-17.30
Дискусија

17.30
Коктел

Учеството на работилницата за ДВТ е бесплатно за сите членови на Здружение на интернисти на РМ со платена чланарина за 2018год.

За сите заинтересирани за настанот котизација за настанот од 600 денари, може да уплатат на жиро-сметка:

ЗДРУЖЕНИЕ НА ИНТЕРНИСТИ НА МАКЕДОНИЈА;
Даночен број: 4038011505335;
Жиро – Сметка: 300-000- 003-352- 744;
Депонент Банка: Комерцијална Банка А.Д Скопје

 

Настанот е акредитиран од Лекарска Комора на РМ

 

Спонзорирано и организирано од:

 

Поврзани написи...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *