КАРДИОМЕТАБОЛНИ ПРЕДИЗВИЦИ ВО ИНТЕРНИСТИЧКАТА ПРАКСА

29.02.2020 | Хотел Холидеј Ин, Скопје

П Р О Г Р А М А

09.00 – 09.50 Регистрација

09.50 – 10.00 Отварање на симпозиумот

 

Сесија 1

10.00 – 10.30 Нови препораки за современ третман на Д.М. тип 2 – Асс. д-р Ирфан Ахмети, Универзитетска клиника за ендокринологија, Скопје

10.30 – 11.00 Искуства во терапија на дијабетес мелитус со DPP4  инхибиторите – Доц. д-р Младен Крнич, КБЦ Сплит, Оддел за ендокринологија и дијабетологија

11.00 – 11.30 Кардиоваскуларна превенција кај пациенти со предијабетес и дијабетес – Проф. д-р Марија Вавлукис, Универзитетска клиника за кардиологија, Скопје

11.30 – 12.00 Кафе пауза

 

Сесија 2

12.00 – 12.30 Корелација на неалкохолен масен црн дроб со метаболен синдром –Д-р Алексанадар Манолев, Поликлиника Манолеви, Скопје

12.30 – 13.00 Хиперурикемија и бубрежно засегање – Проф. д-р Билјана Герасимовска, Универзитетска клиника за нефрологија, Скопје

13.00 – 13.30 Тераписки пристап кај пациенти со Гихт –Доц. д-р Динко Пивалица, КБЦ Сплит, Завод за физикална медицина и рехабилитација со ревматологија

 

13.30 – 14.00 Дискусија, заклучоци и затварање

14.00 Коктел

Поврзани написи...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *