ДИЈАГНОСТИЧКО-ТЕРАПЕВТСКИ ПРИСТАП КОН ВЕНСКИОТ ТРОМБЕМБОЛИЗАМ ПРЕКУ НАЦИОНАЛНИОТ РЕГИСТАР ЗА ВТЕ

Здружението на Интернисти на РМ со големо задоволство и чест Ве поканува на

“ДИЈАГНОСТИЧКО-ТЕРАПЕВТСКИ ПРИСТАП КОН ВЕНСКИОТ ТРОМБЕМБОЛИЗАМ  ПРЕКУ НАЦИОНАЛНИОТ РЕГИСТАР ЗА ВТЕ“

Прва работилница – 19.02.2016 г, Хотел “ Оаза “, Штип

П Р О Г Р А М А

13.45 – 14.15  Регистрација

14.15 – 14.45  Дијагностичко терапевтски пристап кон ВТЕ – Доц.Др.Марјан Бошевски,  Универзитетска Клиника за Кардиологија, Скопје

14.45 – 15.15  Практичен осврт кон Националниот регистар за ВТЕ – Др.Александар Манолев, специјалист-интернист, претседател на Здружение на Интернисти на Р.М.

15.15 – 15.30 Третман на ДВТ со Ривароксабан – Приказ на случај – Др.Даниела Бонева Трендафилова, специјалист-интернист, ПЗУ Калина, Струмица

Заклучок и коктел

Пријавување за настанот

Првата работилница закажана за 19 Фебруари 2016 година во Штип, e за колегите од градовите:

Штип, Кочани, Виница, Радовиш, Делчево, Кавадарци и Неготино

За првата работилница треба да се пријават сите заинтересирани членови најдоцна до 15.02.2016 год, со платена чланарина до 10.02.2016.

Обавезно пријавување и на членовите и на надворешните на меил internistimk@gmail.com 

За надворешни, како и членови кои нема да платат чланарина до 10.02.2016 год, котизацијата за настанот ќе биде 500 ден., а истата ќе треба да се уплати најдоцна до 17.02.2016 год. на следната жиро сметка

ЗДРУЖЕНИЕ НА ИНТЕРНИСТИ НА МАКЕДОНИЈА;

Даночен број: 4038011505335;

Жиро – Сметка: 300-000-003-352-744;

Депонент Банка: Комерцијална Банка А.Д Скопје

ЦЕЛ НА ДОЗНАКА: котизација за ВТЕ Работилница

Организационен одбор

  • Др.Митра Богеска Блажевска ( претседател )
  • Др.Биљана Петреска Зовиќ
  • Др.Андријана Гацовски
  • Др.Борислав Манев
  • Др.Биљана Филиповска Шимиќ
  • Др.Билјана Стефановска
  • Др.Ана Палева Стојановска 
  • Др.Билјана Георгиевска
  • Др.Александра Јоргановиќ Стојковска

Поврзани написи...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *