АНТИКОАГУЛАНТНА ВРТЕЛЕШКА ВО ЧЕТИРИ УЧИЛНИЦИ

23.03.2019, Скопје, Јавна соба

 

П Р О Г Р А М А

 

09.30 – 10.00 Регистрација

10.00 – 10.20 Отварање на настанот

Александар Манолев, претседател на Здружение на интернисти на РМ

Лидија Попоска, Универзитетска клиника за кардиологија

 

Училница 1

Антиагрегација наспроти антикоагулација кај пациенти со предкоморна фибрилација после перкутана коронарна интервенција.

Модератори: Митра Богеска Блажевска, Марјан Бошев

10.20 – 10.50 Прикази на случаи и дискусија

 

Училница 2

Антикоаглација кај пациенти со предкоморна фибрилација и хронична бубрежна болест

Модератори: Билјана Шишкова, Биљана Ивановска Бојаџиев

10.50 – 11.20 Прикази на случаи и дискусија

 

11.20 – 11.40 Пауза

 

Училница 3

Продолжена антикоагулантна терапија кај венски тромбемболизам

Модератори: Васко Хаџиев, Андријана Гацовски

11.40 – 12.10 Прикази на случаи и дискусија

 

Училница 4

Карцином асоциран венски тромбемболизам

Модератори: Даниела Бонева Трендафилова, Радица Грубовиќ

12.10 – 12.40 Прикази на случаи и дискусија

 

Заклучок од четирите работилници

Модератори: Александар Манолев, Лидија Попоска

12.40 – 13.10 Дискусија

Поврзани написи...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *